Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en random efterfest en random dag. a true story.


och de drack sprit och drog kokain (och jag höll katten hela natten)





Killen med dreads har just dött.


Och mitt hjärta spricker där på trästolen
när jag sitter i en trång etta på högsta
våningen, varsamt
hållandes en ganska luggsliten katt,
en katt jag inte ens vågar tänka på

vad någon gjort med. Hon stryker
sin trasiga bakdel mot huden
på min arm och det doftar
av såsom bränt någonstans

från det vidöppna fönstret. I köket
tas små påsar fram och killarna låter livet
flyta in i venerna som om de kunde
forsla
döden iväg, gömma sina sorger
i lyckobringande substanser. Och här finns
inte plats för gråt
och det är festen som får ta platsen

( och jag håller
den raggiga grårandiga pälsen, stryker
som om jag kunde ta lite av det onda
bort, önskar
att jag stryker lite kärlek in i henne. )

, fast killen med dreads vaknade

aldrig


upp efter den förra
och killarna berättar att det i alla fall inte
var hans mening, jag minns
han var min och allas

favoritbartender. Det går en stämning
av ingenting genom rummet och någon
räcker mig ännu en hemblandad drink,
i köket tar de kokain


Och killen med dreads har just dött.













Fri vers av xilenie
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-25 20:59



Bookmark and Share


    Shush
"gömma sina sorger
i lyckobringande substanser"

-Bra beskrivet.

hela dikten är superb.
2012-08-01

  Armo
Tyckte om hur du framförde den här händelsen, den är nästintill avskalad på känslor. Saker sker och det tycks som att ingen bryr sig; en död, en bränd och en fest - det är just saknaden av känslospelen som gör din berättelse dramatisk och nästintill fruktansvärd. Grymt bra skildrat!
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

xilenie