Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubbeldusch

Dubbeldusch
matcher
tävlingar
förluster
kamp
tonårsbarn mot tonårsbarn
ett inre fält i lågor
en torftig världsbild
en
sprucken mark
som
brinner fort

dova dunsar
bollar
som
regnar
tussilago
eko
av ensamma bollar
en hink
med bollar
deperata backands
längs
korridoren
förbi tränaren

förbi gubben
bortom
horisonten
och
hans ljusa polska brytning

den långa
trånga
kantad av flickor
dubbeldusch
skolan
hallen
bussen


pappa väntar i bilen

fiskpinnar
kalla vinterkvällar o
begynnande vänskap
under stora balkar
tussilago
genom flammande tonårsbetong
sprayburkar
tomma
betongen märkligt
ljusgrå


unken handduk
ljusblå
trasiga kalsonger men ibland
födelsedagar

mackor i sängen
dubbeldusch
nya tränningsskor
vita
gubbar
unga ledare med frisyrer
som frisörer
var åker de på somrarna?
den där självsäkerheten
som ett stenhårt klister
man ser igenom
som
en tv-ruta
amerikansk såpa
utan att göra andra avtryck

formas längs väggen
Berverly hills

än ett draperi framför mina ögon

doften av gammalt
gummi
skogsgrönt
gamla sanningar
andras åsikter
i
huden
den feta
bakom vita kragar
prästkragar
forehands
hårda
i nät

Motala
dubbel
dubbel dusch
servar
någonting inuti
axeln
senor som veckas
vita ormar
vill ut
inflammerat pulserande
mjukgörande

idioten på linjen
domaren
jag

strumpor
röda
av grus
på lästen
samma färg som
vallmo

på landet
i ett annat land
i framtiden på andra sidan
glaset

bortom dialekter
bortom denna doft

tunga slag
tunga steg
lätta lätta drömmar




Fri vers av Aaxel
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-27 11:03



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Fin dikt om tonårsnoja och träningsläger eller liknande. Dubbeldusch är dock skadligt för ditt hår, det är en kompromiss som varken funkar för kroppen eller håret.
2012-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel