Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RYMDENS SÅNG...!

 

Kyrkklockorna dånar

över berg hav o slätter

sjunger sin mäktiga sång

om frid över dagar helger o nätter

om hopp om frälsning en gång

 

Jag lyfts i Anden av den kraftfulla klangen

Jag lyfts i Själen av dess klingande röst

när de jublar över de Förlovade Landen

när de mässar Fred Kärlek o Tröst

 

Jag önskar jag vore en ton i vinden

en skälvning i Guds Strålande Ljus

en smekning mot din tår på kinden

ett löfte om Hans värmande hus

 

Sedan när klockorna tystnat

o friden byggt bo i mitt bröst

jag som så länge har sökt och letat

o lyssnat efter Andens viskning om tröst

Då lägger jag mig tyst och stilla o lyssnar

till vindens sus

om Evig Ro o Vila

under Stjärnornas flämtande ljus...

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 1334 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2012-06-28 12:06



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Underbart rogivande
och förtröstansfullt
med härlige Håkan
Hagegård och kyrk-
klockor dessutom
2014-11-12

  aol
underbar hoppingivande poesi,
2013-12-02

  Chawa VIP
Ja i rymden hörs en sång - en ton - som är du..!
Den efterlängtade friden längtades, trängtades...
Det är kärlekens frid... och den som ber ska också få...

Mäktiga längtansord i symbios med kyrkklockans klang gör
denna dikt till en storslagen skapelse!!

Och är absolut värd sin guldstjärna!
2013-08-28

  Helena C.W.
Detta var mycket vackert:
Jag önskar jag vore en ton
i vinden
En skälvning i Guds
Strålande ljus

Bravo!!!!

2012-12-02

    ej medlem längre
Kraftfullt!
2012-07-03

  Palett
Mycket fin dikt 🌹🌹
2012-07-03

  M M Mannheim VIP
Grattis till utvald text! Tänk om alla religioner som tror på Gud kunde ta åt sig av din text så skulle vi få frihet till religion. Som vi då kan dela.
2012-07-02

  Siggesdotter
Som en underbar psalm!
2012-06-29

  Linda CH VIP
Det riktigt strålar om denna kraftfullt trösterika text. Underbart fin!
2012-06-29

  Johan Bergstjärna VIP
Underbart Bosse!
2012-06-28

  ResenärGenomLivet VIP
Man känner det storslagna genom dina ord, men även närhet och ömhet och ro.
2012-06-28

    ej medlem längre
Vacker...
2012-06-28

  Miss Mi
Ja, tänk att vara en ton i vinden - så vackert. Vacker är din text med och att färdas via dina ord känns upplyftande!

*applåd*
2012-06-28

  Skogsfen.
Jag hör kyrkklockans dån i mitt hjärta när mina ögon flyter över texten. Så mjukt och mäktigt på samma gång. Kram
2012-06-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag säjer som igår du är en stor mäktig, poet.
En ljus glimt i vardag läsa dina dikt.
Trevlig afton/Diana.
2012-06-28

  Ljusletaren
Så mäktigt fint!
Musiken med de dånande klockorna till din dikt ... utan ord ... mäktigt ... bokmärker/ kram
2012-06-28

    ej medlem längre
Åh, jag älskar den!
"Jag lyfts i själen..."
TACK.
2012-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge