Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Går en sväng i kväll

Går en sväng ikväll. Tänker köpa en porrtidning och en tidning om båtar, eventuellt ska jag ta en whisky och känna mig hård på haket.

Tjejen som jobbar på haket ser ut att ha ätit för mycket och för fort för hon svettas och hennes fingrar pekar rakt ut.

Fast hon är glad, som en könsmogen fågel.

Gatlysena som hänger över mig som en skog, vinkar och viftar med strålar och tankar på porr och båtar börjar genast trängas med tvivlande fokus.

Och plaskiga pölar och sandaler.

Musik av Melissa Horn kommer sakta ur ett kvällsfönster och därinne sätter en människa på en annan människa.

Får kraftig lust att slå ihjäl en katt. Dom pissar i barnens sandlådor.
Och lapplisor och rasister.
Men Melissa Horn och dom som sätter på varann har jag redan gått ifrån.

Och whiskyn på haket och tjejen som har ätit för mycket men som är glad är ingenting att bry sig om när det finns svarta nätter och moderna saker som heter Ipod med hörlurar.




Fri vers av Han som går långsamt i regnet
Läst 524 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-28 22:21



Bookmark and Share


  HelenaW
Du har Det när du skriver, jag läser, med glupande aptit.. på mer..
2012-09-07

    ej medlem längre
Åhhh så bra skrivet!
2012-08-10

  Armo
Dras med i textens vindlande stämning, dess ilska av att sitta fast, dess oberördhet av naturens gång, dess sköna slut.

Hoppas boken kommer ut snart! :)
2012-06-29

  Sanningsägaren VIP
Jisses vad jag njuter!
Vill bara läsa mer och mer av dig
Blir bara glad, eller inte bara och inte BARA
Arto kan slänga sig i väggen nu!
Han har mött sin överman.
tycker varje stycke är som en godbit för sig
Mums!
fan! "där sätter en människa på en annan människa"
så enkelt genialt!
blir fan ett bokmärke till!
TACK!
2012-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Sid gjorde det. Alltså, katten. INTE Nancy!
2012-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Han som går långsamt i regnet