Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kina

Han grävde grop i en halv evighet,
men kom bara längre bort från allt
aldrig till den andra sidan,
övertro på gammal blick,
som om han var var fast i en hicka.
Nya tiders lasson fann till sist hans anklar,
visade sen vad som fanns att nyttja,
så han gick in och började klicka,
tog en minut att boka en biljett,
tog 13 timmar med flyg att komma till Kina.




Fri vers av nånja
Läst 603 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-07-01 15:03



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om dubbelheten i gropen mannen i texten gräver. Ser det som en psykologisk grop... Men sedan hoppfullhet när han bestämmer sig för att boka en biljett.
2016-11-28

  i af apa
den minns jag
hur man grävde som barn
& trodde man skulle komma
till kina...

säregen melodi i fast flytande
form...
2014-09-04

    ej medlem längre
Trevliga formuleringar som kan väcka tankar ur flera perspektiv.
2012-11-05

  Schackpoeten VIP
Man behöver inte alltid gräva där man står
2012-07-28

    JO:82
fint skrivet. gillar starkt ' fast i hicka' . hoppas resan till kina va härlig
2012-07-18

  Katharina BR
Udda och behaglig. Jag gillar den.
2012-07-10

  Ordregnspoeten
Vilken finurlig och trevlig dikt du gjort. Kan tolkas som man har behov av för stunden.
2012-07-05

  filosofian
Åh, ja Kina.
2012-07-01

  Dufvenberg
Man måste ta nya vägar ibland.

Bra!
2012-07-01
  > Nästa text
< Föregående

nånja