Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarhägring

Skolavslutning,
fina kläder, kransar
och prästens tal innan
det var dags att
gå på sommarlov.

Ljusa kvällar, sena
nätter då sömnen inte
vill infinna sig.

Barfotalekar, bus
i vattespridare
och vattenkrig med
vilda ungdomar som
kastar hinkar fulla av vatten.


Bikini och badbyxor
springer ni lyckligt
ut i det långgrunda
hav, ögonen tindra,
likt stjärnor då ni
klättra längs stenar
som når över vattnet.

Då mörkret sakta lägger sig
njuter vi av sommarkvällar
och tittar på stjärnorna innan
sömnen lugnet lagt sig och
sömnen lockar ögonen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-04 20:29



Bookmark and Share


  Mattias Alveteg (Lavtege)
Äsch, radbrytningar verkar försvinna i kommentarer på nya poeter.se. Ersätter med "/"

"Då mörkret sakta lägger sig/ finner åter lugnet ro/ för att finna solen åter/ dagen efter."
2012-07-23

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Fin text, gillar tonen i den. Fastnar dock särskilt för sista stycket som jag läser så här (radbrytning där jag pausar i läsningen):

"Då mörkret sakta lägger sig
finner åter lugnet ro
för att finna solen åter
dagen efter."

Ordvändningen känns bakvänd för mig, men jag tror det bidrar till att jag läser den igen och igen och funderar. Applåd!
2012-07-23

  ResenärGenomLivet VIP
Det kanske inte är någon hägring...
2012-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2