Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är tillkommen och sparad 07 07 2012.


Konsten att rida in sjöhästar...






...har ingenting med närvaron av lejon att göra.
Och då menar jag sjölejon. När det kommer till
citronsaft så går det bra med lemonad också.
Lemonad är detsamma som citronsaft.

När man ser ett vackert hus i skymningen
och solen har gått ner.
Det sköna med stövlar är att de har olika färger
av dem i affären.

En kärleksaffär har dock få stövlar och har de
ändå det så kostar det inte så mycket att låna dem.
En del kvinnor har fina stövlar och ibland är de
även i litet olika färger, blommiga.

De kan ha t-shirts med sjöhästar på,
då vet man att de inte har tröjor med sjölejon på.
Ibland när fiskarna är ute med sina fiskebåtar så
kommer de hem med en last av räkor också.

Det finns rom i räkor ibland, ungefär som i torsk.
Fast torsk är en fisk och det vet man att katter gillar fisk,
mera osäkert är vad de har för känslor för sjölejon.
Ibland behöver en katt mer än bara mat.

Den kan behöva stå bredvid en människas smalben
och kurra sådär som katter gör, sträcka på sig och
stryka sig emot benen. Det är osäkert varför de kurrar
sådär som de gör just då.

Säkert är dock att just sjöhästar sällan stryker sig
mot ryttarens ben. De är inte helt lätta att rida in,
men katter är ännu svårare
och torskar är rent av omöjliga.

Utom den vilken vid tillfället är full av rom.
De är mer dåsiga då de bär rom och behöver ofta
vila sig innan de gör sig av med rommen.
En ryttare på en sjöhäst kan styrka sig med rom.

Men det blir svårare att rida då. Det borde kunna
jämföras med svårigheten att bemästra en skottspole,
vilken ofta rör sig så snabbt att det är svårt att se
deras rörelser med blotta ögat eller med ögonen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-31 11:05



Bookmark and Share


  Miley Cyrus Simp I
du (jag) är en snusmumrik. och då menar jag det på ett bra sätt. vet inte direkt va de e fö nåt. men du e bäst. så det så. sen är du quirky också. det är världens bästa ord. tycker jag. tracey är normal och quirky. hon tycker om normalquirky musik. som. öh... regina spektor. hon är bästastest också. så mycket bästighet i världen <3 lycka till till tillfirandet av det nya tillåret <3 det är visst vattenkaninens år. låter som passion och rädsla. allt är förutbestämt. om man följer djuren. som lodjur. de e fina. deras öron är liksom... vet inte. fina!
2022-12-31

  MaLo VIP
MYCKET underhållande :) :) :)
Ska testa om det går att rida in katten här till tolvslaget!
2022-12-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP