Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändring som det enda bestående, en sanning modifierad




jag tänkte på igår
hur det plötsligt var över

hur vågen kom, djup och stor



de hade ordnat en tillfällig landningsplats
oländig terräng

urskog

flodströmmar, flodströmningar
mitt hjärta

i ditt



planet var helautomatiskt
piloten

en drömmare,
en man vars yttringar tedde sig märkliga ibland

för ett ovant öga



himlen här var ljusare
de som tillfälligt vistades här,

befann sig i ett limbiskt tillstånd

desillusionerade

de trodde på det de såg



igår, när löven var som grönast
solen skymd bakom moln

alla andra främmande
som långt borta i ett annat land

andningen forcerad
delvis

delvis för lugn



jag hade länge tvivlat
men visste plötsligt ögonblickets sanna natur

föränderligheten
förgängligheten

allt däremellan



en syn
ett ljud

påminde starkt om gårdagen
jag låg på en brits bortom all räddning

nu var jag här



i tillfällighetens land
märket i sand

spolat över på strand


aldrig

någonsin

densamma












Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 675 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-07-08 06:29



Bookmark and Share


    lenakarin
.. i tillfällighetens land..

..aldrig..någonsin..den samma..
Snyggt!
2012-07-09

    ej medlem längre
Jag förflyttas till en annan dimension med dina ord och jag upplever nya visioner och syner.
2012-07-08

    ej medlem längre
Ord som berör och ger färger åt tankarna.
2012-07-08

  Dufvenberg
Jättebra Sessan!!

Bokmärker denna!
2012-07-08

    ej medlem längre
FILOSOFI* POESI
2012-07-08

    ej medlem längre
Väldigt bra!!!
2012-07-08
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP