Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När natten jagar dagen


När sommarnatten skymmer sol
som skyar, men av mörker
går tiden daggkyld utan skor
att söka skydd mot hösten

Men ingenstans kan tid få ro
när natten jagar dagen
Den springer andfådd nakenlopp
och vissnar liksom gräset

i sommardagens grymma ljus
där livet går förlorat
att falla mot den mörka jord
en kista vigd åt döden

Men ingenstans kan tid få ro
nej inte ens i döden
där väntar våndan, den att bli
en nyfödd dag om våren





Bunden vers av korpfjäder
Läst 315 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-09 08:31



Bookmark and Share


    glasa VIP
oj, oj, oj
du kan verkligen skildra
2012-08-07

  walborg
Som en Becket-pjäs
2012-07-09

  © anakreon VIP
Som en iskall hand
kring själen
Calle
2012-07-09
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder