Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varm kropp att hantera ...



Har ni tänkt på hur tokigt det kan vara med olika symboliska uttryck.
Ibland säger vi ju att man ”svettas som gris” men så är det ju så att grisar svettas inte. Troligtvis har detta genetiskt med tiden filtrerats bort för att minska risken för uttorkning och därför kanske de just är så glada när de får kyla av sig i kall gyttjig lera.

Nej, stor mängd svett får vi nog ta och hantera själva, eller så kan vi ju kanske kyla av oss i någon lerpöl!

På vissa platser i världen så finns det ju lera som anses vara bra för vår hud.
Och grisar anses ju också vara kloka så ett lerdopp kanske ändå inte är så dumt!




Fri vers av Kjell A. H Lundin
Läst 303 gånger
Publicerad 2012-07-10 13:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell A. H Lundin
Kjell A. H Lundin