Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett i taget


Så öppnade sig himlen
alla regndroppar samlades till en enda tanke
ett enda andetag

Och de gamla männen såg grödorna lägga svältår till svältår
medan barnen proppade munnen full

En generation som kommer att leva kortare tid än sina föräldrar

Men himlen öppnar sig för överflödet
vattnet som växer källardjupt

Kanske är det drunkningsdöden som väntar barnen
ett i taget.


...




Fri vers av korpfjäder
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-10 21:14



Bookmark and Share


    glasa VIP
urstarka rader
poesi
poesi
poesi

inte många vågar fråga
sådana frågor
2012-08-07

  träsnidaren
Tänkvärt, vackert, rakt och äkta!
2012-07-10
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder