Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha sett Edward Kienholz´ installation Five Car Stud i Louisiana, Danmark, i går.


Five Car Stud


det krävs många för att kränka

först en som inget säger
sen en som inget ser
sen en som inget hör
sen en som inget förstår

sen en som står på vakt i mörkret
där de fem bilarna parkerats
med strålkastarna påslagna rakt in
mot händelsen så händelsen badar i ljus

sen en som håller fast vänster arm
sen en som håller fast höger arm
sen en som håller fast vänster ben
sen en som håller fast höger ben

sen en som sliter av de sista skyddande kläderna

och sen en som skändar

det krävs många för att kränka
många länkar för att göra en kedja

och genom varje länk passerar samma skrik





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 371 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-12 00:29



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Den här går rakt in genom upprepningarna, eller ja nästan upprepningar, hursom en text som effektivt sätter sig fast, som en kardborre eller klister, med slutraden:
"och genom varje länk passerar samma skrik"

"och genom varje länk passerar samma skrik "

Tål att upprepas!!
2012-09-11

    ej medlem längre
Det är så sant som du skriver... En enda lång kedja och i den är vi många delaktiga under våra liv. Kanske inte ens vet om det... ( Eller känner)..
2012-08-29

    BetweenTheLines
stark återgivning.innerst inne är det ingen som går därifrån utan att blivit kränkt-av någon eller sig själv,sin egen natur,därunder
2012-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm