Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lag och ordning

långt från Alhambras trädgårdar
luften tung av rosors doft -
härhemma
flyr jag till mina hemliga gångar
till fantasiers skyddade hemvist-
härhemma
skövlas nu
för fri sikt och kommunikation




Fri vers av vera gade VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-13 08:43

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
...då efterlyses i bästa mån lite demokratisk oordning;-))
2012-07-14

    ej medlem längre
det allmänna vet inte alltid det enskildas bästa ...
2012-07-14

  Monika A Mirsch VIP
Kämpatag Vera! Stå på dig.
2012-07-13

  Björn Nilsson VIP
Det gick inte bra med häcken mot gatan alltså? Du får i fantasin resa en veritabel Törnrosa-häck mot de kommunala intrången.
2012-07-13

  lodjuret/seglare VIP
Skövling kallas det som i skövlarens ögon inte alls är egoistisk tanklöshet, utan bara känslan av att vara så innerligt trött på att inte kunna få gehör för sitt behov av att se mera av det som annars bara syns i plötsliga glimtar då vinden genom träden visar det förlovade landet. Skövling är att grovt våldta, förgripa sig på skogen, träden, jorden eller vad annat som med sin grönska och förmåga att ge skugga och lä. Men skövla kan även stor politik syssla med och det man gör med folkhemmet kanske kan ses som en större och mera vid våldtäkt på landets trygghetssystem, av dem som är valda att skydda oss från just sådana tilltag då det blott verkar vara kapital som skall få styra över människornas liv.
2012-07-13

  Arja Söderfeldt
Stå på dig Vera! Skydda ditt anlete. :-) Kram.
2012-07-13

  träsnidaren
Härlig dikt! Snyggt formulerat.
2012-07-13
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP