Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blev påmind om denna melodi idag.

Dikten störde Melodikrysset och vice versa... ;-)




Fundror i semestertid

Melodi: "Ett litet rött paket med vita snören"


I veckor fyra har jag nu semester
men fram till lönen är jag nästan pank
så lunch och middag enbart görs på rester
Ibland jag önskade jag hade egen bank…


Nog har jag en som rymmer sära medel
min bank är den som faktiskt räknar mången strof
För melodin jag slipper bruka sedel
ej heller måste man väl alltid be om lof


Men det är trist att va’ så jäkla fattig
att inte kunna unna sig nånting
utöver viss sorts mat som gör en spattig
när man istället hade önskat sig nåt bling…


Att kunna resa bort tas lätt för givet
av den person som äger tjusigare slant
än den som ville få långt mera skrivet –
på den arenan är ju skalden ingen klant


Jag vill ej fyra veckor hesitera
av göromål bli passiv i min slup
Jag har en dröm, att Forsmo visitera
att Höga Kusten återse och nipors stup


Där föddes Mor. En trakt så himmelskt fager
om den har skalden drömt alltsedan barndomsdar
Ja, från den tid då fett ej bilda' lager
och i mitt sinne varje minne bleknat har


Nog kan man svårt besviken bli i livet
men hoppet är ett sällskap som ej går
ifrån en förrän sista ord är skrivet
då kan det vara som det vill, ej fälls en tår


när handen slött om pennan släpper greppet
då är man klar med detta liv – för inget rinns
Men före dess vill skalden höra peppet
från inre röst och från den läsare som finns

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-14 12:32



Bookmark and Share


  Nanna X
vid Höga kusten har jag aldrig varit men det lär vara fint. Owe T i våra hjärtan, mina barn lyssnar på 15 minuter från Eslöv. pepp till dig! men inte kan du väl äta bling?
2012-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP