Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Praktikplats livet.

Sexton år
Blir sjutton till vintern
Och vet precis hur man ska leva sitt liv
Jag vet vilka stigar jag ska vandra för att inte
Falla
Med mitt välsminkade ansikte i jorden

I teorin vet jag allt
I praktiken väljer
Jag fel
Nästan varje gång

Varför måste man göra fel för att kunna
Göra rätt?
Vad betyder förebyggande och vilken dag är egentligen
Morgondagen?
Den alla som levt varnar mig för
Den som aldrig verkar komma

Vilken är egentligen sanningen
Och hur känns en konsekvens?
För jag vet att den känns
Mamma har ju berättat

I teorin
Vet jag allt
I praktiken
Kliver jag snett
Och landar med mitt sextonåriga välsminkade ansikte
Under jorden
Nästan varje gång




Fri vers av Linn G
Läst 368 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-14 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linn G
Linn G