Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om min kvinna och om min bil

Snyggast på skolgården i nian var hon, och hon körde senare en folka från sextioåtta med ett trasigt marchal extraljus.

Och som alla kranka pojkar kunde jag gå varv på varv för att se ett leende och få våta drömmar och leka med tankar och skruva på min egen.

Folka.

I gymnasiet var hon mer kvinna, vackrare och alla ville ha henne. Nu åkte hon Ford med elhissar och jag parkerade bredvid en gång och jag hittade på saker för att råkas. Hon såg åt äldre pojkar än jag.
Tänkte på att älska i baksätet på min folka som nu var svart och röd med ett takräcke av trä.

Femton år passerade. Hon lekte med häftiga män. Jag lagade på min bil.

Min folka.

Folkan står och dammar i vårt garage nu men vår dotter är glad och ler och hon säger att pappa, jag vill aldrig ha nån ford.




Fri vers av Han som går långsamt i regnet
Läst 329 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-16 19:35



Bookmark and Share


  Armo
Otroligt vacker skildring som genomsyras av humor och kärlek. Oerhört tilltalande! Applåder! :)
2012-09-14

  HelenaW
Underbar! Du har en härlig stil. Gillar verkligen ditt flyt.
2012-09-07

  Sanningsägaren VIP
nu hade jag för bråttom
jag gillar den verkligen
och upprepningen
min Folka
gör den super
och twisten på slutet
ja fyfan igen då! Så jävla bra!
:)
2012-07-19

  Sanningsägaren VIP
Fyfan vilken "jagäger"-text! Haha underbar!
2012-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Han som går långsamt i regnet