Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ambivalens.


Är du nakenbad med den man älskar

Sommar, du med dina klyshor

jag ska överleva dig

jag ska övervinna dig

jag ska inte

inte

inte

låta dig bryta ned mig

igen




Sommar, du falska

du med dina

nakenbad

och dina klyshiga sånger

om lyckliga relationer, barn med

smultron på strån och

frodiga, skrattande kvinnor




Bleka lår

mot stenhällar





Du är bara tomrummet

mellan vår och höst

bara en vindpust

i mitt livs storm

bara gulnande gräsmattor

under mina bara fötter



eller


är du vita nyponrosblad

i mina handflator?

Svartvinbärssaft i ärvda glas

(Gammaldags, ekologisk och hemmagjord)

vaniljglass med jordgubbar




Är du nakenbad

med den man älskar




Fri vers av Tea Alex
Läst 624 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-07-17 10:09



Bookmark and Share


  Ronny Berk
nakenbad med bleka lår skapar bilder, tycker om den poesin, ja !
2015-06-04

    ej medlem längre
Underbar text om förväntan som aldrig infrias, men samtidigt möjligheten att.. jo, den KAN bli verklighet!!!
2015-05-08

  Hon kallar sig poet VIP
väcker känslor, och kan inte förklara det riktigt bara känna texten
2015-04-19

  Niclas Petersson VIP
Grym!
Träffsäkert och skört med enormt mycket längtan bakom orden.
Gillar. Mycket.
2015-04-13

  Måna N. Berger
Ja, jag kan bara hålla med herrarna härunder, riktigt bra poesi var detta, som fint gestaltar sommarens alla svikna förhoppningar - och ändå håller en längtan vid liv.
2012-07-17

  träsnidaren
Jaha, vad har vi här då?

Sannerligen äkta poesi som verkligen ger rysningar!

"Du är bara tomrummet
mellan vår och höst"

De orden är så starka!

Hela texten är verkligen stark, jag hör verkligen hjärtsalgen mellan raderna. Mycket mycket fint var detta! Tack för underbar läsning!
2012-07-17

  Niclas Petersson VIP
Oj, den här var riktigt riktigt bra.
Ärligt, vasst med allvarshumor.
Och sen - en öppning. En längtan efter ett
ändå
kanske
möjligtvis.

En av dina bästa.
Gillar. Mycket.
Bokmärks

(Jag tycker dock att dikten skulle bli bättre om du börjar med "Sommar, du falska.." och stryker hela stycket ovanför).
2012-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Tea Alex