Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Tredje Ögats Chakra


Det Tredje Ögat [rimvers]

~¤~

De noblaste är goda mot de goda 
men även mot de onda
så att de en gång skall bli goda

de flesta av människor är
goda mot de goda
och onda mot de onda

men det bästa för människor vore att
vara god mot de som gör gott och
att inte göra något mot de som gör ont

de värsta av människor är 
onda mot de goda
och goda mot de onda

Det kan verka som det är det samma 
som det första exemplet
eller exemplaret av vår människa
men det som är gott gör inte ont

*

Ety det är lika stor skillnad som natt och dag,
hund och katt,
homo sapiens och neanderthal,
himmelens sötma och alla helvetes kval

så att de sista en gång skall bli som de första
så var det sagt uti upplysande böcker
som i människomörkret dammar

att alla kan förkovra sig, förbättra sig,
ja alla kan förhöja sig
det har jag gjort sedan jag var ett år gammal

så att människan blir den bejakande varelse
den var ämnad att vara
uti detta varande uti dagarna där barndomen
visar hur det skall vara

Ety allt är lika även det med skillnad som natt och dag,
hund och katt,
homo sapiens och neanderthal,
himmelens sötma och alla helvetes kval

*

Månen skiner någon annanstans då dagen randas och
Solen tar du med dig då det kvällas och blir natt

26 Juli 2012

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-07-26 22:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till ännu en placering på denna text!
2012-08-01

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-07-27

  Yrre VIP
Håller med föregående kommentar, vist och sant!
2012-07-27

  Bibbi VIP
Visa ord.
2012-07-27
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP