Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i drömmen

kom du




vi satt i det mörka vindsrummet
längst upp i höghuset

hukande under taket

bortglömda

Rummets enda fönster släppte in en strimma ljus
där dammpartiklar dansade

långt nedandför
havet
ljusskimrande och skummande



Ett hölje av grått täckte dej

dina ögon kände mej inte

jag smekte ditt huvud
min hand kunde inte
förnimma din hud


mina kinder torra
Jag förstod inte varför gråten var frusen
och stum


rummet trängde oss tätt mot varandra
kvävande nära

och ändå oändligt avlägsna

vi kröp till fönstret

jag tog din kalla hand


såg havet locka nedanför

jag skulle så gärna velat sörja dej
med friska tårar


att få släppa känslan fri

låta den bli aska i havet


längtade efter att hoppa
med dej

att vi skulle sväva som lätta fjädrar
mot det levande havet

långsamt utan smärta

skulle vi knyta upp de trasiga banden

skulle vi lämna vårt trånga rum

och befrias

omslutna av det stora vattnet










Fri vers av bittemi VIP
Läst 674 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-07-29 22:52



Bookmark and Share


  Connie
Griper tag, berör djupare strängar!
2014-10-28

  Ninananonia VIP
Berörande dröm..
2012-08-03

  Änglaögon
Detta är det bästa jag läst på länge!
2012-08-02

  träsnidaren
Det var länge sedan jag läste något så berörande text. Riktigt bra, starkt och fint!
2012-08-02

    Yarissa VIP
Starkt förmedlat
2012-08-01

    Yarissa VIP
Starkt förmedlat
2012-08-01

    ADI Nehlin
fin text som berör
2012-08-01

    ej medlem längre
En text som griper mig djupt.
Bokmärker
2012-07-31

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2012-07-31

  Anya VIP
En text som griper tag och ger många bilder i mitt inre. Tycker särskilt om:
jag skulle så gärna velat sörja dej
med friska tårar

2012-07-31

  Lasseman VIP
Djupt... jag ser svunnen kärlek ebba ut..
2012-07-31

    ej medlem längre
Dina ord går rätt in och rör vid något....
2012-07-30

  ResenärGenomLivet VIP
En dröm som kändes...
2012-07-30

  Bibbi VIP
Starkt.
2012-07-30
  > Nästa text
< Föregående

bittemi VIP