Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tacka en alkis

Som om orden flyger genom evigheten
som om orden kunnat fångas

som om jag ägde dig likt jag äger
min styrka


som om är ett ord att bruka

som om är något att missbruka


och du missbrukade

mig, dig själv
ditt liv

Som om jag funnit skatten

som om den låg däri


som om jag blev den

kvinnan, mitt liv var tilltänkt

uti


som om du var likt tiggarn


en munk ska stöta på


och se att tiggarn sitter

på skatten som är han



som om jag är en humla

en bergsuv och ett fall


Som om jag kunde flyga


som om du var min Gud



det hatade och kalla


av rädsla blev vi till





Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-29 21:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP