Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan i vårt liv



Något vackert oförklarligt

ligger dolt i sårbarhetens stycken

de ligger sparade hos dig


det vackraste synes det mörkaste

hålet vara, som om vi djupast ser

den andre,


Jag vet du ser barnvagnen, jag har just
slutat amma, att du i verkligheten sett mitt
brösts stelfrusna sorg, inför modern vid vår
solens torg,

du har nog sett det mesta, föreställt dig
det mesta, du vet nog hur sorg ser ut,



Du vet att jag vet allt om figurer i
skuggan av livets torg

du vet att jag innerst inne inte velat

veta

hur livet ser ut för dig


Vi vet det finns skuggfolk som inte
kan andas vi vet vad det kostat

dig


Att veta att sorg har ett pris på en


marknad


det lärde ditt hjärta mig


det ligger förövrigt inte längre, djupast

betraktat, något dolt i sårbarhetens

stycken,


Du sparade oss där för mig






Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-29 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP