Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortglömd framtid



Han slog sönder flugor i sitt kök. Där i hörnet stod en agaspis.

Han funderade långsamt där han gick kring människan och plikten. Han
tillhörde den äldre skolan. Staplade omkring som han sade till måndagsfröken
Saga i butiken.

Slog sönder flugor i det rum där kaminen stod gömd. Bakom högar av bleknade pappirus. Han fann det ömt. Kunde inte riktigt finna mod att slänga ut de slitna året runt från 83, som kärestan drog runt,

nu låg de som kroppen nas, lugnt och fint staplat på nåt sätt,

han ville inte tänka på vad flugor gör med männskokroppen,

så han jagar runt, han vet det no e lönlöst trots allt, de hittar na ändå,

men det känns ömt på nåt vis, att rädda na, från surret, från maskarna i jorden,

han funderar där han går på rötan uti väggen,


och tåren trillar stumt, de e nåt ömt över de där, små vättarna som trillar

längs med fårat,




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-30 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP