Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konvalescent

Halv sol
långa skuggor
fyra tunga lås sluter hjärtats kammare
En skärva från mingdynastin
levrat blod kristalliseras till barockslott för vinnarna
pyramiden är hal
med slitna sulor

Den slöja som begränsar
den mentala klarsyntheten
drogs bort

elektrifiering

jorden är bördig
där lavan drog fram


redan andningen är nu ett nöje




Fri vers (Fri form) av zallander
Läst 597 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-07-30 18:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skärvan från Mingdynastin, vackert formulerat.
2012-07-31

  Erik H.J Hultin
Wow! Här ser vi Zallander från en minst sagt oanad och spännande sida! Kul att du för omväxlingens skull tar klivet ur det rimmade formatet och dess utom närmar dig en högre grad av abstraktion i formuleringar som tangerar det absurt komiska. "pyramiden är hal/med slitna sulor" exempelvis. Hade dock gjärna sett att dikten slutade vid den lysande strofen "är redan andningen ett nöje?" Mycket intressant text hursom!
2012-07-31

  Nanna X
mycket intressant. skiljer sig från din vanliga stil.
2012-07-30

    Klas Nilsson
Jag tycker den är spännande att läsa!
2012-07-30
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander