Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möter dagen.

Moln mjuka som bomull far över himlen
solen skymtar igenom strör änglaglitter över nejden
svag vind fläktar träden får löven att darra
regn från i går doftar jord och vatten

En svag doft av vilt når min näsa...älg eller grävling
tranorna hörs trumpeta igen efter en månads vila
en saknad när de inte hörs

Det prasslar i det höga gräset uppe vid stigen
en igelkott pinnar långsamt över till andra sidan
det var kul vi har inte haft några så nära på ett tag

Nu är bär och svamp mogna längtar efter att bli plockade
allt har växt färdigt
det är dags att skörda
en stilla tröghet har infunnit sig i naturen

Jag gör mig beredd att möta dagen

Skogsfen




Fri vers av Skogsfen.
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-31 10:16



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Njutningsfulla ord ... tack :-)
/kram
2012-08-05

  Bo Himmelsbåge
.. ett underbart, naturomantiskt sätt att fånga dagen: " Carpe Diem " ... hoppas att resten blir lika bra ...!
2012-07-31

  ResenärGenomLivet VIP
Ett fint sätt att möta dagen...
2012-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.