Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
trött så trött...


Falskhet tär, men förlåtelsen bär genom allt!

Fienden går som ett rytande lejon

gör så att dem oskyldiga stäms med skuld

trots deras oskuld

Även om människan ser violens oskuld

så dömer dem henne....

Den skyldige anklagar och får andra

att tolka händelser på ett falskt sätt

Gud giv mig sinnesro och hjälp mig

att inte bli bitter...Hjälp mig att göra som

Du skulle gjort...Att förlåta!




Fri vers (Fri form) av marie-helene
Läst 694 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-08-01 10:00



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Bra!
2018-12-21

  Seglaren
Din bön att ge sinnesro är så fin.
Vi behöver sinnesro ibland.
2012-11-08

  Annika Persson

Det finns händelser, som man inte
behöver förlåta, utan acceptera att
de hänt, och att någon har gjort fel.
Falskhet bor på vår jord, som ett
uttryck för människans girighet och
egoism, men är också ett tecken på
människans tvivel på sig själv.
Kom över det som hänt, gå vidare,
ryck på axlarna. Håll om dig själv och
titta åt ett annat håll.
Det hjälper inte att försonas med
falska människor. De ger sig ändå
aldrig, utan kör in en i väggen, och
då har hornen vuxit ut i pannan på
bägge parter.
2012-08-08

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-08-07

  Skogsfen.
Du skriver om något som är fruktansvärt, att bli oskyldigt dömd. Du skriver det poetiskt och vackert. Förlåt, det mår DU bäst på. Jag är rörd och berörd i djupet, Bokmärker
2012-08-07

  Bibbi VIP
"Den som giver den skyldige rätt och den som dömer den oskyldige skyldig, de äro båda en styggelse för Herren."
2012-08-01

    Max Poisé
Förlåt mig som mest när jag behöver det som minst. Kanske det svåraste av allt men ack så nödvändigt. Tänkvärda rader.
2012-08-01

    ej medlem längre
fint skrivet!*
2012-08-01

  Hawk
Håller med anits...vemodsvacker och mycket tänkvärd!
...och den mest skyldige är också oftast den som gapar mest, tyvärr...
Svårt i vissa lägen att förlåta, men stort!
2012-08-01

  anits VIP
Vemodsvackert och myckettänkvärt
och berörande skaldat
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

marie-helene
marie-helene