Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augustimåne.

Stor och rund seglar månen
på himlens mörka bakgrund
silar sitt kalla ljus
genom trädens kronor
får min trädgård att glänsa
jag ser alla vrår
nästan så som på dagen

Känner en lust att gå ut
fast det är mitt i natten
att dansa där i månens ljus

ska jag väcka maken


Står kvar en stund
ser månen rund
segla förbi i natten
tar beslutet
vänder om
ser på maken och på katten
kryper så ner
till dem i sängen
somnar sakta om igen


Utanför i sin egen värld
seglar månen
ensam på sin färd
men på en äng
här strax bredvid
dansar älvor
i månens frid


Skogsfen







Fri vers av Skogsfen.
Läst 269 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-02 10:32



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så mjukt och fint du har ordat. Gillar och gillar mycket/ kram
2012-08-05

  ResenärGenomLivet VIP
Det är något speciellt med fullmåne ändå...stod på balkongen och tittade på den i går kväll. Mystiskt vacker...
2012-08-02

    Loffe
Sagolikt. Jag föll särskilt för det första stycket. Naturskönt.

Tack för läsningen!

2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.