Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(inte min bild) 18 juni 12


Bur av metall

När de är fast
i en bur
har de begränsad
rörelseförmåga.

Det enda de kan göra
är att hoppa upp och ner,
när deras största önskan
är att sträcka ut vingarna,

andas in den friska luften
medans de tar sats,
och flyger iväg till dig.

Men att befinna sig
bakom det enorma
metallgallret
som omringar hela deras värld,
skapar en sån ångest
att all energi går åt
att kämpa för att inte flippa ut.

Ibland får de chansen
att flyga mellan oss,

de kallas,

Känslorna.




Fri vers av Noomi Henning
Läst 391 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-08-02 21:41



Bookmark and Share


  Jasmine_S
Men jisses gumman. Så jäkla fantastiskt bra skrivet!! Du är bara sååå grymt bra på att skriva. Sluta aldrig med det! Applåder i miljarder till dig och dina fina verk (: <3
2012-08-06

    Loffe
Sjyst liknelse. Jag kan dra parallell till en människas kropp.
Bra diktat! // Loffe
2012-08-02

  cilax VIP
fin metafor, inte helt oanvänd tidigare skulle jag gissa. Fin avslutning
2012-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Noomi Henning
Noomi Henning