Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson, Katrineholm juli-augusti 2012


Döden - en förlossning

Döden är namnet på den förlossning
som samtidigt är livets tvilling
och livets negation
I spänningsfältet mellan dessa poler
uppstår det limbo
som styrs av en högre makts limbiska system
Där hålls samvetsfången fjättrad
i dödscellens ofrivilliga kloster
- sällan skådad
men dock så verklig.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 301 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-03 16:57



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Du verkar ha ett intresse för metaforer och hur långt man kan driva dessa. Jag har själv jobbat med samma tema i i vissa av mina dikter. Dels kan det bli putslustigheter och mixed metaphors om man driver det för långt, dels kan det ställa frågetecken om språkets natur, dels kan det vidga vårt synfält och vår ideosfär. Så det är mycket intressant.
2013-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm