Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstider.

Träden skiftar i gulgrönt
med en ton i brunt och rött
moln så låga att de möter dimman
och förenas
sluttningen är svagt solbelyst
på avstånd hörs ljud
dämpade
spindelns väv finns över allt
blommor i alla stadier visar sina sista färger
allt har en vemodig ton över sig
det syns att hösten är nära

sakta sakta
går vi in i nästa fas

Sommaren har varit blöt
solen ville inte riktigt stanna
några fina dagar finns
att trä upp på våra strån
skratt bad med sol
glass i varma stunder
nya vyer som vi fått se
finns i minnets skafferi
hämtas fram vid behov
nu är det dags att skörda
det naturen har att ge
svamp och bär i mängder

sakta sakta
går vi in i nästa fas

Naturen är en riktig vän
bjuder på färg och fägring
i alla sina skiftningar finns kraft att hämta
våren sprudlar av liv i varje vrå
sommaren ger oss den lisa vi behöver
hösten kommer med skördetid
och njutning för öga och gom
sen lägger det sig ett täcke och bäddar in
allt det som ska komma och väckas
upp ur jorden igen
vit färgas nu den brunröda naturen
under täcket spirar nästa fas

sakta sakta
byter vi våra årstider


Skogsfen












Fri vers av Skogsfen.
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-05 11:47



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så fint beskrivit ... håller med/kram
2012-08-05

  Bo Himmelsbåge
... en väldigt finstämd och känslig dikt om årtidernas växlingar .... bokmärks ...! .... kram
2012-08-05

  ResenärGenomLivet VIP
Det gäller att plocka ut det bästa ur alla årstider...
2012-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.