Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lånat foto på trasmatta


TRASMATTAN

 

 

jag såg där den hängde på balkongräcket

i grannhuset, trasmattan med dom vackra

randningarna, det var då jag kom att tänka

på trasmattan jag vävde en gång för mycket

länge sedan

 

mattan där varje rand var ett minne av ett

klädesplagg någon av mina nära och kära

burit en gång

 

jag minns den randiga kjolen i många blåa

färger, som jag en gång sydde till mig, som

sen blev ett par byxor till en av mina söner,

till slut blev det en vacker rand i den första

och enda matta jag vävt

 

jag minns glädjen när jag satt ute varma

sommarkvällar och klippte till remsorna

av det tyg jag ville ha i min matta, sen

när jag komponerade hur den skulle komma

att se ut, det var en sådan glädje kan än idag

minnas dom stunderna

 

sen när jag satt där vid vävstolen, med korgen

där alla nystan med dom olika färgerna låg

det var en stor lycka för mig

 

det var inte bara vävningen av trasmattan som

var så underbart, det var den lilla tid egna tid

jag fick, att få vara ensam ägna mig åt det jag

så gärna ville göra, det var guld värt för mig

i en tid för mycket länge sedan

 

trasmattan då, den blev som jag ville, jag tyckte

om den, det gjorde också min schäfer fia, en dag

när hon var ensam hemma ett par timmar, passade

hon på att bita stora hål i den, det var det enda

hon bet sönder i sitt tolvåriga liv

 

 

anits 6 augusti 2012

                                                         

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 2386 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-06 18:56



Bookmark and Share


  Vildaste
vackert
2012-08-22

    maija tuori

Din trasmattan är mycket talande ...nostalgi ...härligt.
2012-08-08

  Michaela Dutius
En sån glädje önskar jag dig varje dag - du skapar med ord - lika vackert som med färger
2012-08-08

  Bibbi VIP
Kreativitetens glädje.
2012-08-07

  Anya VIP
Ja minnesmattor är så fina. Synd att den skulle bli till trasor.
2012-08-07

  Eva Helene VIP
Så fint! Ja, trasmattan den kära är värd en dikt!
2012-08-07

  ULJO
Fina minnen du förmedlar
2012-08-06

  ResenärGenomLivet VIP
Åh...så där gjorde min mamma också en gång i tiden. Fint minne.
2012-08-06

    ej medlem längre
Kärt minne, fint!
2012-08-06

    Ken Cassel
Stina, vännen min!

Ibland så känner jag mig som en trasmatta

Så jag kan bli din nya trasmatta om du vill...

Kramar
2012-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Du lade ned din själ i den mattan.
2012-08-06

  Ljusletaren
Bra betyg av din schäfer *ler*
Minnen att gå på och sen att minnas ... de är fina/ kram
2012-08-06

  poetryGirl
Trevligt om tramattan
2012-08-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP