Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjen att rida och finna kraft

Man är trött, tömnd på energi från livets bravader

Att få komma ut i skogen
Man tömmer hela sej själv på livets spänningar
På livets ord

Man förmedlar med känslorna och energin
den häst man rider
Man slappnar av i hela kroppen och bara är
Sjunger en sång av glädje
Finns ingen mer än hästen och fåglarna som hör

Kommer till en helt av solen upplyst väg
Täckt av skogen på sidorna, solen silar in mellan bladverken
Det stora djuret spänner sej och vill iväg

Man ger klartecken och man känner styrkan som laddar
från bakbenen, kryper ihop och bara skjuter iväg
Står upp och hukar mej för att få så lite vind i ansiktet som möjligt
Hör slagen från hovarna i gruset och det bara susar fram
Ren kraft

Saktar av och båda är nöjda
Hästen fick ur sin urladdning som gör att även jag får ut min
Helt plötsligt är alla bekymer helt bort och man känner sej bara nöjd och glad
Sjunger en visa till och visslar

Det stora djuret går helt avslappnat på långa tyglar
och vi bara njuter av varandras sällskap
Vi känner varann utom och inom
En stor vän

vi har kul ihop och bara är med varann, kravlöst
en slags harmoni

När man kommer hem, man hoppar av och når mark igen
så är man helt avslappnad och har en helt ny enrgi att möta livet med




Fri vers av filosofmamman
Läst 231 gånger
Publicerad 2012-08-07 17:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filosofmamman
filosofmamman