Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

livslögn

 

 

 

 

Jag önskar jag hade en livslögn
att staga upp mig med
när stormen krossar tegelpannor.

De senaste trettio åren är en dimma,
saker flyttar sig utan ögonkontakt,
mediet förutspår att ett djur skall dö.

Kommunikationen är ett rop;
sanningen är irriterande närgången;
den biter mig i drömmen.
Jag har ett sår som kan bevisa
att jag var med -

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2012-08-08 09:06



Bookmark and Share


  AgnesP
Som en historia om något mer. Tycker mycket om denna. Väcker ett slags igenkännande. Hos läsaren:)
2012-08-17

    Tea Alex
Jag tänker att livslögner är på gott och ont. Att tvingas in i andras livslögner betackar jag mig för. Intressant text.
2012-08-13

    Klas Nilsson
Gillar ditt uttryck här!
2012-08-13

  Carola Zettergren
Strålande!
2012-08-12

    Jane S VIP
Du förklarar på ett konkret och sakligt vis meningen med en livslögn. Jo, för poesi kan just vara sådan när den glänser: konkret och saklig.
2012-08-10

  ULJO
Briljant som vanligt från din penna
2012-08-09

  Monika A Mirsch VIP
Fantastisk allt igenom - en "livslögn" - även för min själ
2012-08-09

  anits VIP
En helt underbar text
2012-08-08

  Chawa VIP
Underbar text. Orden dröjer sig kvar i tanken.
2012-08-08

  Yrre VIP
Underbar text detta!
2012-08-08

  Ingela Svenson VIP
ja, du fångar en ängel i din hand med de orden, underbar text!
2012-08-08

  Nanna X
du skriver så förbaskat väl, du äger verkligen språket. även när du närmar dig de mer personliga sfärerna, som här, har du koll på varje detalj i ditt uttryck.
2012-08-08

  lodjuret/seglare VIP
När jag läser en text som den här (vilket varje gång känns som första gången) så känner jag hur skönt det är att alls kunna drömma.
2012-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP