Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Torsdagen den 28 oktober, 2010


III

Fråga mig inte om du är vacker
Vad vet jag om vad skönhet är

Jag vet bara att galaxerna
Blott är utfyllnad efter dina ögon

Att livets stora frågor fördelas
I logiska rutnät
Bara för att sedan raderas
Mot linjen av din käke

Och det är inte på grund av
Min inlärda besatthet
Jag vill upptäcka dig likt naturen
Jag bara vet att huden
Som i all tysthet draperar dig

Kommer att berätta saker


Och vad vet jag om vad kärlek är
Jag vet bara att tusen barnsben krossas
I ren självklarhet när du
Med månens fallenhet välter
Din omloppsbana in i
Honom sådär




Fri vers (Fri form) av Soluno
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-09 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Soluno