Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amputerad från min strand

Nu står båten här på land
fraktad bort från ön
där den legat vid bryggan
som var för lång, för fin

Mitt huvud spränger av sorg
ingen balans kvar
saknar vattenlinjen, horisonten
solnedgången
som färgade havet blod

Jag saknar inte gräsklipparen som
startades tidigt varje morgon
eller er grannar som knackade
på mitt fönster
när jag försökte skriva

och skrek "vi måste prata
vi måste komma överens"

Er har jag opererat bort nu
som en böld ur mitt öga
som skymde horisonten




Fri vers (Fri form) av Ewa Åkerlind
Läst 701 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2012-08-10 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind