Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andlighet

Efter stress
känns det i själen,
efter svår stund
fattas hjärtats lust

Då tystnad infinner
sig både inne i själen
och utanför kroppen
fångas tystnaden upp.

Sluter ögonen
låter tankar vandra fritt
ut mot himlavalvet,
där mjuk känsla
omfamnar själens rum.

Då lugnet stannar kvar
tar själens rum mer plats,
hjärtats röst hörs lång väg

Stillheten skapar andlighetens
rum, då musik spelas kommer
lugna toner ut ur själen.

Svåra sår och ärr i själen
läker sakta och bit för bit
fångas helheten upp och
barnet som en gång
övergivit har nu hittat hem,
då kärleken till den man
en gång var får ta plats
och uppleva att man
är så stark och är värd
allt gott och stort man
önskar.

Med tiden lär man sig
att återhämta sin själ,
hjärta, kropp och förena
dem i en god harmoni
och då kan havet storma
utan att man faller.

Andlighet skapar ger oss
styrka att nå varann




Övriga genrer av Filosofen2
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-16 12:36



Bookmark and Share


  aol
gillar din dikt särskilt slutraderna,
2012-08-16

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt att återhämta sej och hitta hem...
2012-08-16

  Bibbi VIP
Helt suverän.
2012-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2