Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Dimman sveper över
skog och mark
sprider höstlig kyla
dofter
luktar mer och starkt
inte fel...bara nya


Löven börjar sakta färgas
ändra sina toner
skiftar mer i gult och rött
än vårens grönska
i miljoner
över alla gränser
trollas nu med färg
hösten stormar in
med vind
i ben och märg

solen värmer
lite än...men

ska snart falna
löven faller av
och träden står där
kala

Vi börjar redan sluta oss
och vända blicken inåt
stänga om den glada själ
som vill ut i vimlet
dimman finns inom oss
liksom på mark och fält
vi förbereder vilan
som fryser oss rejält

men än finns tid
för kärlek
för lekar och för smek
för hösten kommer sakta
smyger liksom på
ger oss tid
att samla våra krafter
till nästa sommar

som vi får


Skogsfen















Fri vers av Skogsfen.
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-20 09:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag ser en lugn skönhet i höstens alla dimfärger...liksom i dina ord...
2012-08-20

  Änglaögon
Vacker, vemodig text som får en att verkligen känna höstens intrång...
2012-08-20

  Ljusletaren
Suger in varje litet ord och suger väldigt sakta och njutsamt på dessa fina ord ... tack /kram
2012-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.