Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår strävan

 

 

Vi människor är "tyvärr" begåvade med ett överJAG

 

Våran STORA hjärna,...

Den som får oss att kunna leva både Bakåt och Framåt,

För vi har TYVÄRR inte förmågan att leva

I NU...

så som (de andra) djuren alltid gör

 

(De där stackarna utan begåvning i ,människans tänk)

,,,

 

Vi är  trots det,som ALLA de andra djuren...

lever i vår reptila hjärna av fortplantning...

lever av instinkt

för att få sprida våra EGNA gener  vidare

den tid vi lever ,

och så snabbt som möjligt

För livet är så kort

,,,

 

Men hämmas alltid av vårat överJAG ,som talar om för oss att livet är så

KOMPLICERAT ,,,

Och vi tänker...Tänker och tänker...

OCH

Känner efter ,efter och vidare känner vi EFTER! ändå mer.

,,,

För vi har en STOR utvecklad hjärna,

 på både gott och ont.

Trots ,vi är som de andra djuren,

i mångt och mycket...

,,,

 

Kanske detta är naivt av mig att skriva???

Men att tro på att vi står ÖVER allt annat levande

på vår jord

är ändå MER naivt av ER att tro

 

Amen!




Fri vers av NågonAnnans
Läst 344 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-08-17 00:12



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
för att slänga en slentrian, men absolut djup fras: Carpe diem.
2012-08-23

    ej medlem längre
Klokhet som ger tankar.
2012-08-17

  Lars Hedlin
Håller med dig i detta! Att se sina egna begränsningar och förstå att alla kan fela och att man inte alltid har rätt och även jag du och alla andra är kapabla till att såra är svårt för de flesta att leva i NU och Här begränsas av oss själva...kram
2012-08-17

  mjuk
*ler* bara *ler* Älskar slutorden. Det är ju det tillvaron handlar om. Tummen upp !!
2012-08-17
  > Nästa text
< Föregående

NågonAnnans
NågonAnnans