Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det selektiva minnet

Det selektiva minnet ger oss förmågan att glömma

att Martin Luther King brukade drömma,

om att alla människor var lika mycket värda

oavsett om de var outbildade eller lärda,

svarta, vita, röda eller gula

skönheter eller riktigt fula,

att storkapitalet skapar tragiska öden

allt för att främja sina kapitalflöden,

att människor förföljs för sin åsikt

men att vi alla har en förbannad plikt

att agera och reagera på orättvisor

för att vi alla är samhällets revisor,

att det är inte länge sedan vi bodde i grottor

och att vägen hit har gått via ångmaskiner och pottor,

att vi har bara en planet och knappast någon tillflyktsort

men om man vill kan man tro på någon typ av pärleport,

själv börjar jag bli gammal som gatan,

men mitt minne är djävligare än satan.

När jag drar ditt sista andetag

ska jag vara stolt över att jag var jag.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Berra Bäver
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-17 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver