Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om intresse finnes...

Nu när tiden går mot mognad,
fruktsättning -
skymtar bakom färgernas orgier,
den bleka dödens minut.
Gäller att rusta för
det du inte talar om.

En fluga surrar över mitt skrivblock
där jag sitter i solen och lyssnar till vinden -

Är döden kall och vit som snö?
eller ett glödande höstlöv, måhända?

Allemanskrav -en snabb och smärtfri död.
Allemansrätt - palliativ vård:
det är piller och sprutor, de för dig till gränslandet-

(hur det är där? det skulle jag gärna vilja veta
det korta blixtrande besöket har vi kanske upplevt)

- med det långdragna lidandet, innestängd bakom dimridåer!
Hjälp! Hör mig! Kom!
Här vandrar jag ensam, hjälplös,
instängd
med vågor av skräck, oförmögen att nå utanför.
Död! kom förlös mig!

Vem talar om sådant? Om Rätten till en värdig död?

Vattnet porlar i bäcken -
en jungfruslända hovrar över spegelytan - vinden mojnar.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 571 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-21 16:27

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Alla kan väl spegla sig i denna text - som den hovrande sländan över vattnet -, och... ja, själv tänker jag mig att det är ett stort missförstånd att döden skulle vara något otrevligt. Otrevligt är det ju att lämna allt och alla, men det beror ju på att vi är så inbäddade i livet, att vi inte kan föreställa oss något annat... Anhöriga skall sörja oss, det är sorgligt. Själva sörjandet är sorgligt... vackert men sorgligt... just det: vackert!
2012-08-23

  lodjuret/seglare VIP
Frågor som plågar människosjälen. Man kan undra över hur många det är som får en värdig död. Att omkomma i en olycka känns nog inte vidare värdigt, om man nu hinner känna något alls. Samma kan det vara att bli mördad eller dö i krig. Att komma till långvården eller hemmet är nog inte alla 'förunnat'.
2012-08-22

  Njord
Tycker mycket om detta!
2012-08-21

  Gunnel Eriksson VIP
Intressanta frågor, som inte har något svar
förrän det är dags.
2012-08-21
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP