Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oduglig, missar, samvete, jagad,


Kravets förföljelse

Kraven förföljer än dagligen
Varje sekund av tiden så letar de sej in

Så mycket måsten och göra
Alltid är det en massa på kö

De jagar oss hit och dit
Så missar man hälften
Försöker bringa ordning
Ställa de i en ordnings kö
Ändå missar man något, någon

Vi ska göra så mycket
Så mycket vi ska hinna
Innan livets slut
Innan dagens slut
Innan timmens slut

Missar vi oss själv, bland
en massa måsten?

Man känner sej oduglig
Man tappar bort sej själv
Får dåligt samvete när man glömmer
Missar
En tid
Kommer försent
Hamnar fel

Dåligt samvete förföljer oss

Hur vänder man på det?
Hur slutar man att känna sej jagad?

Man ställer krav på sej själv
När man misslyckas så känner man sej
oduglig

Det är mycket vi gör mot oss själva i tanken
Att veta om den är ett steg mot att vända och att de som förföljer oss, vänder om.




Fri vers (Fri form) av filosofmamman
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-21 16:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kraven dödar.
2012-08-21
  > Nästa text
< Föregående

filosofmamman
filosofmamman