Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Daggdroppens damm

Daggdroppens darrande glänsande skimmer
speglar sig i dammen
just innan den faller
faller och bryter ytans stillhet
för en sekund
blomman som hyste droppen
nickar sitt bifall

sen är allt som förr

regnbågen bryter sitt fäste
och flyter ut
över en himmel med färger
skapade av mästarens hand
regntunga moln stiger vid horisonten
ger regnbågens bakgrund gråsvarta toner

sen är allt som förr

en liten figur rör sig försiktigt och tyst
i skymningens blåaste timma
speglar sig i daggdroppens damm
ytan är blank nästan svart
månljus lyser i en strimma
plötsligt en glimt av något i vrån
och allt blir tyst och stilla
figuren är borta

var den där alls

sen är allt som förr


Skogsfen
*





Fri vers av Skogsfen.
Läst 508 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-08-22 21:05



Bookmark and Share


  Angela Bohlin VIP
Fin!
2013-08-20

  soligajag_1 VIP
Du får mig att "falla djupt" in i dammens virvlar!
Fångas av långa tentakler som ger mig ro!

Vilken stillhet o ro du ger mig!
Härliga o vackra ord.
2013-04-13

  Palett
Mycket vackert och stämningsfullt !!
2012-08-29

  Chawa VIP
Sagolikt vackert målar du ett stycke förtrollande stämning
så njutningsfullt! - "Sen är allt som förr"...
2012-08-29

  Ljusletaren
Grattis till din uppmärksammade dikt vännen/ kram
2012-08-23

  Ljusletaren
Sagolikt vackert min vän ... bokmärker/ kram
2012-08-23

  Änglaögon
Sååå vackert!
2012-08-22

  barfotafantomen
myche myche vackert!

enormt vackra bilder och flyt!

(även om jag skulle vilja ha meningen: "var den där alls" på en egen rad)
2012-08-22

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt "målat"! Jag levde mej med hela vägen...Bokmärker.
2012-08-22

    ej medlem längre
Du målar de mest underbara bilder och färger....som en film som rullar upp och jag bara faller handlöst in i handlingen...och vill ha mer och mer...
2012-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.