Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor utan historia

 

 

 

 

 

Jag är så trött
på meddelanden från de döda.

- Flyg vidare, era korpar!

Och jag sörjer att jag inte har någon hos mig,
jag, som skall dö.

Men jag avskyr berättelser -
jag står inte ut
med början, mitt och slut.

Vartän jag går
känner jag en saknad; jag tror något 
är förlagt.

- Det finns ingen vardag.
  Det finns inga samtalsämnen.

I ena handen håller jag mörkret;
det är ett sjumilakliv till morgonen.

- Jag beskriver bara vad jag ser; jag är realist på det viset.
  Men jag ser så konstiga saker.

*

Tänk att det finns djur!

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catharina Edin VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-08-23 21:09



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
SUVERÄNT!!!!
2012-08-25

    Jane S VIP
Så bra du beskriver förhållandet mellan det vardagsliga och döden. Perspektivförskjutningen; känslan av att ha förlorat något, längtan efter det sk lilla livet och uppvaknandet.
2012-08-24

  Monika A Mirsch VIP
Den här tog mig med alla dina fantastiska ord, din värld blev min för ett ögonblick - och de djuren, de djuren...
2012-08-24

  AgnesP
Wow.. helt enkelt..
2012-08-24

  Nanna X
älskar avslutningen, förundran över tillvaron trots dödsskuggan..
2012-08-24

  anits VIP
Mycket bra och fängslande skrivit
som bara du kan
2012-08-24

  Ingela Svenson VIP
men faan vad bra den är!
2012-08-23

  Ingela Svenson VIP
Och sorgen, som går före och trampar upp stigen, både bakåt och framåt, som den födda bråkmakaren hen är, jag tror hen är med dej där också, som en pathfinder
2012-08-23

  LenaJohansson VIP
härligt att läsa dig igen catharina!...väl diktad denna
2012-08-23

  ULJO
Briljerande läsning
2012-08-23

  Oscar Stolpe
Snyggt!
2012-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP