Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

villaområdet som försvann

plockar i vedtraven längs in i ett mörkt hörn

dammlager 

 

en gammal skida och delar från en spinnrock

spillrester från ett bygge

omsorgsfullt travat i en hög av mannen 

 att värma familjen under kalla dagar

 

svunna tider

 

en gammal stenmangel i en källare

huset tomt och öde

 

tar en kort paus på baksidan

 

en liten uteplats

skyddad av doftande vita rosor och rosenpimpinell

 

 

en rofylld plats  för den ensamma damen

som snart skulle lämna sitt hem

kanske har hon rökt där i sin ensamhet

njutit av blomsterprakten

 

kanske har hon suttit där i minnen

 

 

när jag lämnar huset är det klart att rivas ner och begravas

 

mannen är död sen länge och vedtraven är utsorterad som trä

 

naturen återtar sina marker och blomrabatterna står kvar

ett minne av huset som en gång fanns 

men utsikten har blivit en annan 

grannhusen är också borta

människorna finns inte längre där

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Trädflickan
Läst 437 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-25 00:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra beskrivet! Det vilar en speciell stämning över ett område som människan återlämnat till naturen.
2012-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan