Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En saga

En människa kan tystas ner
med eller utan ord.
Vårda tvivel och blomma i fönstret
tills den en dag ser.

Den söker, kommer ihåg
hur melodin flöt runt i kroppen.

Rätt eller fel
blev ytterligheter att finna
på nästa slagfält bland vallmoblom.

En skillnad ska jag göra,
jag ska sjunga för ett stängt öra,
berätta om stormars brus
sätta toner på mina tankar,
min historia nakengöra.

Om tonerna
felspelar på livets sträng
ska jag sjunga högre, tydligare,
men om det låter för illa
ska jag inget begära.

Jag ska fortsätta sjunga,
det behöver jag,
år efter år aldrig tveka,
aldrig en endaste gång djupna
i mellanskillnaden,
det vi ville
för det finns en melodi,
och platsen att låta bli
så att det till slut
en saga kan förbli.

 

Motivationen har rest bort.
Den slappar på obestämd tid
vid dimmornas strand,
dricker drömcocktail
och går på djungelsafari
i tankeland.

 

Då och då
får krukväxten en skvätt vatten.
Den har aldrig upphört blomma.

Kan den kan också jag överleva

trotts tystnaden.




Fri vers (Fri form) av Leif Furstedt
Läst 411 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-25 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt