Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snårskog

Där jag går just nu finns ingen trampad stig.

Om den finns så ser jag den i varje fall inte.

Solen skiner, men jag är på alla sidor omgiven av sly, taggiga buskar och tunna grenar.

Möjligheterna att bli rispad är stora, betydligt större än möjligheten att kunna ta sig fram oskadad.

Snårskogen är inte skrämmande tät och ogenomtränglig, men jag kan inte se annat än grenar och kvistar mot en blå himmel med vita, fluffiga lätta moln.

Jag vet att jag lever, att jag kommer att fortsätta att ta mig framåt, men jag har inte den blekaste aning om, vart det kan tänkas leda mig.

Men det är skönt.

Det är faktiskt väldigt skönt!

Det är ett trevligt tillstånd att befinna sig i en fjällbjörkskog utan en aning om vägen eller riktningen.

Känslan är: Jag kan inte gå fel, för jag vet inte vart jag är på väg.

Det är bara att gå!




Prosa av Sommarnattsljus
Läst 828 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2012-08-25 16:25



Bookmark and Share


  ULJO
Fin text som verkligen förtjänar en stjärna
2012-09-02

  Lilla Bambun
Så fantastiskt lättsamt och härligt skrivet! Sista raden avslutar på ett fyndigt och bra sätt! Bokmärks.
2012-08-27

  mare VIP
Så bra skriven, texten strålar av hopp, applåd !
Måste sparas ;)
2012-08-27

  Quasimodo
Gillar den här för känslan att våga och tillåta sig gå lite vilse och i att förlora sig själv för en stund!!
2012-08-26

  erkki
Först såg jag det som en svår livets vandring. En metafor. Sedan blev det väldigt konkret och realistiskt. Det innebär en fin spänst, men på fjället är det väl livsfarligt att tappa orienteringen! Liksom i livet.
2012-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus