Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagsfrid

Söndagsfriden infinner sig
och lägger ett tunt filter över oss
rofyllt och okomplicerat
lugnet får pulsen att gå ner
vi sträcker ut oss efter maten
sommar eller dåsar
mumlar lågt mellan
lätta andetag
allt är frid och ro
en arbetsvecka är över
en arbetsveckan väntar
men än är det tid för vila
jag hör att maken sover
på lugna långa jämna
andetag
klockan i rummet tickar
tiden går sin gång
med ens vaknar maken
rör sig vänder och frågar
ska vi ha lite kaffe
ron flyttar en bit
men finns kvar
det är bara ytan som rör sig

Skogsfen




Fri vers (Fri form) av Skogsfen.
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-27 19:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Dina ord känns behagligt lugna...just fridfulla...
2012-08-27

  Ljusletaren
Detta känns igen ;.)
Söndagar med härlig lättja *tumme upp*
Ron skiner fortfarande fram i din text ... bra ordat/kram
2012-08-27

    ej medlem längre
Mjuk känsla av frid och ro finns i dina fina ord.
2012-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.