Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en sjö, en grop och en tjärn

 

 

 

När kvastfeningen blivit förlamad från midjan ner
och avsagt sig rätten till marken
darrade jordskorpan av de grottor
som samtidigt utgrävdes
i höjd med Kilimanjaro fast tvärtom.

Jag stod med kikaren på toppen av Noas berg
och såg prismorna skimra på skäret.

Strindbergs alter ego steg in i mitt huvud,
lyfte på hatten och sade goddag och adjö.

Samtidigt gick grävskopans mun allt
närmare Moder jord.

En sjö, en grop och en tjärn
blev resultatet den eftermiddagen.

Och sedan vilade vi;
utsträckta på divaner i opierus.

De grå avslöjande dimmorna steg högt i skyn;
Gud fader såg att jag var där. Jag,
som gömt mig i hela mitt liv.

Helvetet utgrävdes av arkeologen fast omvänt.
Himmelen sprängdes upp av atomer.
De flög som fjärilar ur jättens mun
och jag tänkta att Måtte detta
vara den sjunde dagen
för då vilade vi igen.

Gevärssalvor förkortade den sista vilan; det var krig.
Jag står i väpnad konflikt med
Mörkrets furste och hans skjutglada män.

 

 

 

 

 

 




Prosa av Catharina Edin VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-27 20:21



Bookmark and Share


  anits VIP
En fängslande berättelse med mycket djup i
2012-09-02

    Jane S VIP
Oj!;-)
2012-08-28

  Anya VIP
En mustig story med djup. Tycker om innehållet.
2012-08-28

  Peter Olausson VIP
Gud fader, Mörkrets furste, Strindberg och en förlamad kvastfening - vilket pokergäng en mörk natt mitt i kriget!
2012-08-28

  Nanna X
och mer och mer allsmäktig dessutom!
2012-08-27

  Nanna X
ååå du blir bara mer o mer skoningslös! underbar!
2012-08-27

  Ingela Svenson VIP
oj vilken story, Big Bang eller nåt i den stilen, fast kanske baklänges? Gillar, en ny stil!
2012-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP