Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelskrämman

Strax lämnar svalorna den kalla Norden

flyttar söderut till den varma solen

med vida gröna stränder i fjärran länder

 

- Flyg små fåglar, flyg - nu är det åter höst

ekar vindens grova röst.

-Redan lyser träden i brons och lila

snart träder Nordens jord i vintervila.

 

På den tomma åkern härhemma

bor endast en ensam fågelskrämma

vad tänker den i sin ensamhet

svårt att svara - ingen vet.




Bunden vers (Rim) av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-08-29 18:44



Bookmark and Share


  bittemi VIP
vemodigt, vackert och stämningsfullt
2012-09-04

    ej medlem längre
Fin. Bra rimm!
2012-09-04

  anits VIP
Mycket bra skaldat
2012-09-02

    maija tuori

Som en sång ,mycket bra !
2012-08-30

    ej medlem längre
Mycket bra, härligt rimmat också - bravo..
2012-08-30

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-08-30

    Ken Cassel
Jättefint, vännen! :)

Kramar
2012-08-30

  Bibbi VIP
Bokmärker.
2012-08-30

  Linda CH VIP
Stämningsfullt om naturens förberedelse inför kylan.
2012-08-30

    ej medlem längre
Fint! Vi har svalbon på vårat hus i centrum....
2012-08-30

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-08-29

  ResenärGenomLivet VIP
Jag ser det sköna...både i hösten och i dina ord...
2012-08-29

    ej medlem längre
Livets Natur.
2012-08-29

  Lena Själsöga Keijser
vemod
i skönhet
2012-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP