Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem var det jag träffade, det förundrar mig ännu


Mötet med den döda flickan

Ibland ligger jag i sängen och gungar i tanken för att komma över på andra sidan.

Två gånger har jag nästan tippat över men jag är rädd då. Jag vågar inte tippa över.

Tre kvällar har den lilla flickan med page hälsat på mig. En natt vaknade jag av att hon stod bredvid min säng och hon såg på mig och hon var kanske nio år. Sen tonade hon bort.

Nästa gång jag vaknade stod hon vid sängens fot och hon såg på mig, hon verkade vilja komma och sova hos oss. Hon hade klänning och jag visste att hon var död.

Den tredje gången blev jag rädd för då vaknade jag av att hennes ansikte var alldeles nära mitt.
Jag väckte min fru men hon visste inget men ibland gick olika kårar genom mig i sovrummet och ibland frös jag och ibland var jag kall i märgen och en gång fick jag panik och hyperventilerade.

Åttaåringen har också sett henne, han sa att hon gjorde olika grimaser och snurrade med ögonen.

Min fru skrek en gång. När jag väckte henne. I panik och jag blev rädd och när jag skulle sova ensam så gick jag ut i bilen och sov i baksätet.

Den lilla flickan blev min vän för en stund men hennes andra följeslagare i alla mörka nätter kändes skrämmande.




Prosa av Han som går långsamt i regnet
Läst 453 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-08-30 13:19



Bookmark and Share


  HelenaW
Du håller mig fången med dina ord och håret reser sig i nacken.. Gillar denna!
2012-09-07

  Pitbullpudelns kärna
Texten griper verkligen tag i en direkt. Slutklämmen är perfekt med sin gränslösa aning in på andra sidan. Gillar den här.
2012-09-05

  Sanningsägaren VIP
berörande!
du behärskar flera språk, denna gick rakt in
tack
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Han som går långsamt i regnet