Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland kan en läsupplevelse verkligen få mig att tappa huvudet, inte bara ögonen där jag snubblar fram i tillvaron... att fakta kan vara så njutbara! (Oliver Sacks: Det inre ögat & Ett ben att stå på)


Om att snubbla på steget och tappa ögonen....kanske också om att se hjärtan

 

 

vad vill du? Äh, vänta nu...
jag kommer alldeles strax!
måste bara först, ser du,
läsa gubben Oliver Sacks

jag snubblade över hans senaste
på Konstens och Bokens Natt...
jag tror den är den allra renaste
roliga, spännande visuella skatt
som jag kan minnas att jag nånsin läst,
så jag släpper den ej ur min hand
ge dig till tåls, förlåt om jag fräst,
men jag läspausar ändå ibland!

jag tror att ämnet heter neuropsykologi
men själv jag läser den som livsfilosofi
- en blandning av meditation, fysik -
på referenser är den boken mer än rik
Det inre ögat fascinerar, tänk hur allt
vi ser och tror oss se beror på hjärnans halt
och ögats konstruktion och anpassning,
vår tolkning, allt i komplicerad blandning

varför jag snubblade över just den här?
för att jag läst en annan, en om steget,
Ett ben att stå på hette den, benäget
skriven om författarbenet, ja - Olivers eget,
och nästan lika driven pennföringen är
allt är möjligt, allt är verkligen möjligt
i en värld, hur än det tycks oss löjligt,
det vi ser - ja, obegripligt, till och med,
jag måste tänka, tänka om, och med besked

såja, vad var det du sa?
vart tog du vägen?
kollar på pärmen, ba'
den bär ju syn för sägen

 

2012-09-02 21:40

 

(c) Minkki Huldén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Minkki VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-09-02 20:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl värt att
läsa och begrunda

både text
och innehåll
2012-09-09

  walborg
Jag har hört honom föreläsa vid starten av Neuropsykoanalytiska föreningen i London - en lysande mogen själ, ett stort varmt hjärta och ett lysande intellekt som omfattar decennier av kunskap!
2012-09-03

  AgnesP

Han är rätt och slätt en underbar författare:)
Fint fångat om hans spännande böcker.
2012-09-02

  Eva Langrath VIP
En driven text som väcker min nyfikenhet .
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP